021-88611304-5

تماس با مشاوران نیکان

 

نکاتی که هنگام خرید اکسیژن ساز باید بدانید

نکاتی که هنگام خرید اکسیژن ساز باید بدانید

خرید اکسیژن ساز

عملکرد اکسیژن ساز

دستگاه اکسیژن ساز یکی از تجهیزات پزشکی پرکاربرد است که با جذب هوای محیط و فیلتر کردن آن، هوایی با درصد اکسیژن بیشتر را وارد سیستم تنفسی بیمار می کند. افرادی که دارای بیماری هایی مانند آسم، سرطان ریه، بیماری مزمن انسداد ریوی (COPD)، آنفولانزا، کرونا و … هستند دچار کاهش سطح اکسیژن خون می شوند. در این بیماران، درصد اکسیژن اشباع خون (SPO2) که در حالت نرمال حدود ۹۵ درصد است کاهش پیدا می کند. میزان اکسیژن خون با استفاده از دستگاه پالس اکسیمتر به صورت غیرتهاجمی قابل اندازه گیری است. در صورتی که اکسیژن خون کمتر از ۹۵% باشد پزشک برای بیمار اکسیژن درمانی تجویز می کند که با استفاده از دستگاه اکسیژن ساز انجام می شود.

 

برای اطلاعات بیشتراز دستگاه اکسیژن ساز خواندن مقالات زیر توصیه می شود:


اکسیژن ساز چگونه کار می کند؟


چه کسانی به دستگاه اکسیژن ساز نیاز دارند؟

 

ساختار اکسیژن ساز

این دستگاه دارای یک بدنه اصلی است که داخل آن کمپرسور، فیلترها، دو سیلندر و تیوب های مخصوص قرار گرفته است. هوا با ترکیب ۲۱ درصد اکسیژن و ۷۸ درصد نیتروژن به درون دستگاه کشیده شده و از فیلترهایی عبور داده می شود تا ذرات معلق و گرد و غبار و آلودگی آن حذف شود. کمپرسور دستگاه، هوا را درون یک سیلندر مخصوص فشرده می سازد که در این محل نیتروژن هوا با استفاده از یک ماده به نام پودر زئولیت حذف می شود و غلظت اکسیژن افزایش پیدا می کند. سپس این اکسیژن تغلیظ شده توسط لوله نازال بینی یا ماسک اکسیژن به ریه بیمار منتقل می گردد. قبل از انتقال اکسیژن به بیمار، اکسیژن از داخل لیوان دستگاه اکسیژن ساز که حاوی آب مقطر است عبور داده می شود تا هوای مرطوب وارد ریه بیمار شده و تنفس بیمار راحت تر شود.

دستگاه اکسیژن ساز بسته به این که چند لیتر در دقیقه اکسیژن تولید می کند و یا این که با برق کار می کند یا با برق و باتری، دارای انواع مختلف است. به طور کلی دو دستگاه ۵ و ۱۰ لیتری بیشترین کاربرد را دارند. دستگاه ۵ لیتری توانایی تولید ۰ تا ۵ لیتر اکسیژن در دقیقه را دارد. در دستگاه ۱۰ لیتری این میزان تا ۱۰ لیتر بر دقیقه افزایش می یابد. هم چنین دستگاه های اکسیژن ساز دارای دو مدل ثابت و پرتابل هستند. دستگاه اکسیژن ساز ثابت فقط با برق کار می کند و دارای چرخ است که در محدوده ای که بیمار مستقر است قابلیت جابجایی دارد. اما دستگاه پرتابل دارای باتری نیز است که به بیمارانی که در خارج از محیط منزل نیاز به دریافت اکسیژن دارند این امکان را می دهد که از دستگاه استفاده کنند. دستگاه پرتابل به دلیل تکنولوژی پیشرفته تر، نسبت به دستگاه های ثابت گران تر است.

ساختار اکسیژن ساز

خرید اکسیژن ساز در بازار تجهیزات پزشکی ایران

۱- مهم ترین نکته ای که هنگام خرید تجهیزات پزشکی از جمله دستگاه اکسیژن ساز باید در نظر گرفته شود این است که خرید با تجویز پزشک و از شرکت های معتبر مهندسی پزشکی انجام شود. تجهیزات پزشکی معمولا دستگاه های هزینه بری هستند که به طور مستقیم با سلامت بیمار در ارتباطند، بنابراین باید حتما مطابق با نیاز بیمار و با مشاوره و راهنمایی کارشناس تجهیزات پزشکی و فارغ از نظام خرید و فروش بازاری خریداری شوند. به این شکل بیمار می تواند از خدمات نصب حرفه ای، خدمات پس از فروش و گارانتی معتبر برخوردار شود. هنگام خرید دستگاه اکسیژن ساز باید بر اساس تشخیص پزشک دقت شود که بیمار به چه میزان جریان (Flow) اکسیژن نیاز دارد. همان طور که گفته شد، دستگاه های رایج بازار معمولا دستگاه های ۵ و ۱۰ لیتری هستند. چنان چه نیاز بیمار با فلوی اکسیژن تا ۵ لیتر بر دقیقه برطرف شود، نیاز به خرید دستگاه اکسیژن ساز ۱۰ لیتری نمی باشد.

 

خرید اکسیژن ساز

به طور کلی اکسیژن سازهایی که در بازار تجهیزات پزشکی ایران وجود دارند، از نظر کشور سازنده در سه گروه قرار می گیرند: دستگاه های ساخت ایران مانند برند اکسیژن پلاس، دستگاه های ساخت چین مانند برندهای چویس پلاس و زنیت مد، و دستگاه های آمریکایی مانند برندهای نایدک و فیلیپس. قیمت این دستگاه به ترتیب از برند ایرانی به چینی و آمریکایی افزایش می یابد که طبیعتا توانایی این دستگاه ها نیز با هم متفاوت است.

 

خرید اینترنتی اکسیژن ساز

 

اکسیژن سازهای ایرانی معمولا کمپرسورهای ضعیف تری دارند و در مواردی استفاده می شوند که بیمار مشکل حاد ندارد و ساعات زیادی از دستگاه استفاده نمی کند. مزیت این دستگاه ها قیمت نسبتا کمتر آن ها نسبت به دستگاه های چینی و آمریکایی است. از برندهای ایرانی موجود در بازار می توان به اکسیژن پلاس، سوشیا و اکساز اشاره کرد. دستگاه های چینی که در انواع ۵ و ۱۰ لیتری وجود دارند، دارای کمپرسور قوی تر هستند که استفاده از آن ها را برای ساعات طولانی تر ممکن می سازد. دستگاه های چینی که به صورت قانونی وارد کشور می شوند، دارای تاییدیه اروپایی CE یا تاییدیه اداره بهداشت آمریکا (FDA) هستند که مورد تایید و ثبت شده در اداره کل تجهیزات پزشکی ایران (IMED) هستند. از برندهای معتبر اکسیژن ساز چینی می توان به چویس پلاس (در مدل های ۵ و ۱۰ لیتری)، زنیت مد و یوول اشاره کرد.

دستگاه های اکسیژن ساز آمریکایی، قوی ترین دستگاه های موجود در بازار هستند که معمولا برای بیمارانی که نیاز ۲۴ ساعته به اکسیژن دارند توصیه می شوند. این اکسیژن سازها قیمت های بالاتری هم نسبت به مدل های چینی و ایرانی دارند. از برندهای معروف موجود در ایران می توان به نایدک، فیلیپس و دویل بیس اشاره کرد. بیمار هنگام خرید دستگاه اکسیژن ساز باید توجه کند که چند ساعت در روز نیاز به اکسیژن دارد تا دستگاهی که تهیه می شود توانایی پاسخ به نیاز وی را داشته باشد. معمولا در شرایط استفاده متوسط، اکسیژن ساز های چینی گزینه های مناسبی هستند زیرا از نظر قیمت تفاوت زیادی با  برندهای ایرانی ندارند و از طرف دیگر از آمریکایی ها ارزان تر هستند، ولی از نظر قدرت کمپرسور و خلوص اکسیژن، کیفیت قابل قبولی دارند. اما در مواردی که بیمار به استفاده کوتاه مدت و یا بلند مدت دستگاه نیاز دارد، دستگاه ایرانی و آمریکایی می تواند بسته به بودجه بیمار مناسب باشد.

 

خلوص اکسیژن

پارامتر دیگری که هنگام خرید و استفاده از دستگاه اکسیژن ساز مهم است، خلوص اکسیژن خروجی آن است. دستگاه ها معمولا نمایشگر خلوص اکسیژن دارند که در صورت کاهش این عدد، با آلارم بیمار را مطلع می سازد. دستگاه های آکبند به خصوص دستگاه های ساخت چین و آمریکا کمتر مشکل خلوص اکسیژن دارند مگر در مواردی که مشکل فنی پیش آید. نکته مهم در مواردی است که بیمار اقدام به خرید یا اجاره دستگاه اکسیژن ساز کار کرده می کند، در این موارد باید توجه داشت که دستگاه با توجه به ساعت کارکرد آن، دارای خلوص اکسیژن مناسب است یا خیر. همان طور که گفته شد، پودر زئولیت موجود در دستگاه وظیفه جذب نیتروژن و افزایش غلظت اکسیژن را دارد، این پودر، مصرفی است و در اثر استفاده طولانی مدت از دستگاه (حدود ۲۰۰۰۰ ساعت) تمام می شود و خلوص اکسیژن کاهش می باید. در این شرایط نیاز به جایگزینی این پودر وجود دارد که هزینه بر است. بنابراین بیمار باید هنگام تهیه دستگاه کارکرده، از صحت عملکرد آن مطلع باشد. توصیه مهم این است که بعد از تجویز تهیه دستگاه اکسیژن ساز توسط پزشک، حتما با مشورت و راهنمایی کارشناسان مطلع و مهندسین پزشکی، دستگاه اکسیژن ساز تهیه شود که با توجه به نیاز بیمار و هزینه ای که انجام می شود، نتیجه مطلوب حاصل گردد.

 

جایگزین اکسیژن ساز

نکته آخر هنگام خرید اکسیژن ساز این است که از آن جایی که دستگاه با برق کار می کند و همیشه احتمال قطعی برق وجود دارد، در مواردی که بیمار نیاز دائم به استفاده از دستگاه اکسیژن ساز برای تنفس دارد، یک کپسول اکسیژن کمکی برای موارد اضطراری تهیه شود تا چنان چه به دلیل قطعی برق و یا نقص فنی، دستگاه عملکرد مناسب نداشت، تا بر طرف شدن مشکل، بیمار بتواند با استفاده از کپسول اکسیژن تنفس مناسب داشته باشد.

شرکت تجهیز سلامت نیکان با استفاده از دانش و تجربه کاری تیم متخصصین تجهیزات پزشکی خود، شما را در خرید دستگاه اکسیژن ساز و انواع تجهیزات تنفسی یاری می کند.

 

تماس با مشاورین شرکت نیکان

بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

2 + = 8

تماس بگیرید