021-88611304-5

تماس با مشاوران نیکان

 

در بخش اورژانس بیمارستان از چه تجهیزاتی استفاده می شود؟

در بخش اورژانس بیمارستان از چه تجهیزاتی استفاده می شود؟

بخش اورژانس

تجهیزات پزشکی بخش اورژانس:

یکی از مهم ترین بخش های هر مرکز درمانی، بخش اورژانس است که در آن به بیماران بدحال و دارای مشکلات حاد رسیدگی می شود و لازم است سرعت عمل، عملکرد مناسب و تبحر در کادر درمانی این بخش وجود داشته باشد. تجهیزاتی که در این بخش به کار می روند بسیار حساس و حیاتی هستند و لازم است از مناسب ترین مدل ها و برندها با استانداردهای بالا تهیه شوند تا خطری برای بیمار یا کادر درمان ایجاد نکنند. در این مقاله به بررسی انواع تجهیزات موجود در بخش اورژانس پرداخته می شود.

 

انواع تجهیزات پزشکی اورژانس:

تجهیزات هتلینگ و انتقال بیمار در بخش اورژانس:

برای انتقال بیمار به مرکز درمانی و بخش اورژانس از تجهیزات مختلفی برای جا به جایی ایمن و سریع استفاده می شود که بیمار را ثابت نگه می دارند و از آسیب های بیشتر جلوگیری می کنند. این تجهیزات عبارتند از:

 

آتل اورژانس:

آتل اورژانس که Emergency Splint نیز نام دارد اندام آسیب دیده را در مواردی مانند ضرب دیدگی یا شکستگی، ثابت نگه می دارد و درد بیمار را کاهش می دهد. علاوه بر این، ممکن است در صورت تکان خوردن اندام، آسیب های بیشتری به آن وارد شود که حتی در مواردی جبران ناپذیر هستند. بنابراین استفاده از آتل اهمیت زیادی دارد. این وسیله مقاوم است و استحکام بالایی دارد، هم چنین از موادی ساخته شده است که قابل شست و شو می باشد و به مرور پوسیده نمی شود و آسیب نمی بیند.

آتل اورژانس

برانکارد تاشو:

برانکاردها در انتقال بیماران به اورژانس اهمیت زیادی دارند و در موارد مختلف از مدل های متنوع برانکارد استفاده می شود. برانکارد تاشو یکی از انواع سبک و قابل تا شدن این وسیله است که ویژگی تا شدن آن موجب می شود در محیط های باریک مانند راهرو یا آسانسور نیز قابل استفاده و جا به جایی باشد.

 

برانکارد آمبولانسی:

برانکارد آمبولانسی یا پاچلاقی نیز نامیده می شود یکی از پرکاربردترین برانکاردهای بخش اورژانس است که نوعی تخت متحرک برای انتقال بیمار است و چرخ نیز دارد. این وسیله می تواند هم به صورت تخت و هم به شکل صندلی استفاده شود که بسته به شرایط بیمار و تشخیص کادر درمان به فرم مورد نظر در می آید. علاوه بر این سبک است و راحت جا به جا می شود و از پروفیل آلومینیومی مقاوم ساخته شده است.

برانکارد آمبولانسی

برانکارد اسکوپ:

این وسیله که Movable stretcher نامیده می شود از ناحیه طول به دو قسمت تقسیم می شود که این دو قسمت با تسمه مخصوص به هم متصل می گردد. برانکارد اسکوپ مناسب بیمارانی با آسیب های استخوانی در اثر تصادف یا ضربه است و به راحتی بیمار را در بر می گیرد و نیاز به کم ترین میزان حرکت بیمار دارد و احتیاجی به غلتیدن بیمار بر روی آن وجود ندارد. در واقع دو قسمت آن زیر بدن بیمار قرار می گیرند و با تسمه به هم متصل می شوند. این برانکارد دارای کمربند برای محافظت از بیمار و جلوگیری از افتادن وی است و قابلیت جمع شدن نیز دارد تا جای کمتری را اشغال کند.

 

لانگ بک برد:

تخته ستون فقرات بلند یا تخته بلند ستون فقرات(Long spine board) تخته ای است که بیمار برای جا به جایی بر روی آن قرار داده می شود و سطحی مقاوم و صیقلی دارد. لانگ بک برد از پلیمر مقاوم ساخته شده و اشعه ایکس را نیز از خود عبور می دهد. بنابراین امکان تصویربرداری از بدن بیمار در حالتی که روی این تخته قرار دارد فراهم می شود. این وسیله قابل شست و شو و ضد عفونی کردن است. بیمارانی که دچار آسیب های ستون فقرات شده اند بر روی لانگ بک بورد قرار داده می شوند تا بدن آن ها با استفاده از تعدادی بند در یک حالت ثابت نگه داشته شود.

لانگ بک برد

شورت بک برد:

این وسیله تخته کوتاه ستون فقرات(Short spine board) نام دارد که مانند لانگ بک برد استفاده شده اما مخصوص کودکان دچار مصدومیت است و نخاع و ستون فقرات کودک را ثابت نگه می دارد و دارای تعدادی بند برای بسته شده به بدن می باشد. شورت بک برد نیز قابلیت تصویربرداری دارد و از پلیمر مقاوم ساخته شده است.

 

هد ایموبلایزر:

تثبیت کننده یا نگه دارنده سر(Head mobilizer)، سر و گردن بیمار را ثابت نگه می دارد و در مواردی که آسیب به سر یا مهره های گردن وارد شده باشد برای جلوگیری از آسیب بیشتر، کاربرد دارد. هد ایموبلایزر قابل شست و شو است، هنگام تصویربرداری قابل استفاده می باشد و از فوم روکش دار متراکم دارای مقاومت بالا ساخته شده است.

هد ایموبلایزر

ثابت کننده ستون فقرات:

Spine fixation یا Extrication device immobilization سر و ستون فقرات را کاملا ثابت نگه می دارد و یک صفحه جلیقه مانند دارد که پشت ستون فقرات تا گردن بیمار را می پوشاند و با استفاده از بند، بیمار را در یک پوزیشن مشخص نگه می دارد. بیماران دارای مشکل نخاعی و اشخاصی که از ارتفاعی سقوط کرده اند نیاز به این وسیله دارند تا با شرایط پایدار به بخش اورژانس انتقال داده شوند. این وسیله از پارچه برزنتی ساخته شده است و اشعه ایکس را نیز از خود عبور می دهد.

 

گردن بند طبی:

کلار گردنی یا بریس گردنی(Medical neck brace) اندازه ها و طرح های مختلفی دارد و از سر و گردن و ستون فقرات حمایت می کند تا وزن بیمار به بدن و گردن وی فشار مضاعف وارد نکند. استفاده از این وسیله درد را کاهش می دهد و باعث می شود دوره ریکاوری پس از درمان آسیب یا عمل جراحی به سرعت طی شود.

 

بند عنکبوتی:

فیکساتور عنکبوتی(Spider strap) باعث می شود بدن فرد مصدوم بر روی برانکارد یا لانگ بک برد ثابت نگه داشته شود. این بندها باید در فاصله های مناسب برای نگه داشتن پاها، کمر و سر و گردن به کار بروند تا بدن بیمار ثابت باقی بماند و حرکت نکند. بند عنکبوتی از کتان ساخته شده و حالت کشی دارد بنابراین انعطاف پذیر است و برای بیماران سنگین وزن نیز استفاده می شود. هم چنین قابل شست و شو است.

 

تجهیزات احیای بیمار در بخش اورژانس:

در شرایطی که بیمار با وضعیت بدنی نامساعد به بخش اورژانس منتقل می شود در برخی موارد نیاز به احیای وی یا عملیات CPR است که احیای قلبی- ریوی نیز نامیده می شود و در این حالت لازم است عملکرد قلب و ریه که مختل شده است به آن ها بازگردانده شود. تجهیزات زیر در زمینه احیای بیمار کاربرد دارند:

 

تخت احیا یا تخت CPR:

تخت احیا دارای سه شکن است و با توجه به وضعیت بیمار، از طریق شکن ها در شیب و موقعیت های مختلف قرار داده می شود تا دسترسی کادر درمان به بیمار راحت تر انجام شود. این تخت باید مقاوم باشد و وزن های سنگین را نیز تحمل کند. علاوه بر این قابل شست و شو و ضد عفونی کردن باشد و اشعه ایکس را از خود عبور دهد. به طوری که در صورت لزوم به سرعت از بدن بیمار تصویربرداری انجام شود.

 

تخت CPR

دستگاه الکتروشوک:

الکتروشوک که دفیبریلاتور نامیده می شود با ایجاد شوک الکتریکی، جریان الکتریکی را به قلب فرد وارد می کند و در صورتی که قلب دچار اختلال شده باشد و پمپاژ را انجام ندهد به کار می رود. این دستگاه، ضربان را به قلب برمی گرداند.

 

دستگاه ونتیلاتور:

در شرایطی که بیمار نتواند تنفس کند نیاز به تنفس مصنوعی برای وی وجود دارد که در این حالت از ونتیلاتور استفاده می شود که انواع ثابت و پرتابل دارد و عمل تنفس را برای بیمار انجام می دهد.

دستگاه ونتیلاتور

مانیتور علائم حیاتی:

این دستگاه که مانیتور بیمار نیز نامیده می شود پارامترهای حیاتی بدن مانند میزان اکسیژن خون، ضربان قلب، فشار خون و دما را به صورت مداوم اندازه گیری می کند و در صورتی که مقدار اندازه گیری شده هر پارامتر در بازه استاندارد آن نباشد آلارم دستگاه به صدا در می آید.

 

ساکشن:

به منظور خارج کردن مایعات و ترشحات اضافی از بدن به خصوص از راه تنفسی بیمار در بخش اورژانس، از دستگاه ساکشن استفاده می شود. با استفاده از ساکشن و به کمک فشار منفی که ایجاد می کند می توان خون، خونابه و استفراغ را از راه تنفسی بیمار خارج کرد تا راحت تر نفس بکشد.

دستگاه ساکشن

کپسول اکسیژن:

این وسیله برای اکسیژن تراپی بیماران در بخش اورژانس به کار می رود و در شرایطی که اکسیژن خون بیمار با استفاده از پالس اکسیمتر اندازه گیری شده و کمتر از حد نرمال باشد برای جلوگیری از خطرهای بعدی برای بیمار به کار می رود. کپسول اکسیژن حجم های مختلفی دارد و برای انتقال آن در بخش اورژانس از ترالی کپسول اکسیژن استفاده می شود.

 

دستگاه فشارسنج:

انواع فشارسنج برای اندازه گیری فشار خون بیمار استفاده می شوند. متداول ترین مدل که قابل استفاده در بخش اورژانس است فشارسنج عقربه ای می باشد که فشار خون بیمار را با دقت بالا اندازه گیری می کند.

دستگاه فشارسنج

گوشی پزشکی:

این وسیله که استتوسکوپ نیز نام دارد به منظور شنیدن صدای قلب و دیگر قسمت های بدن مانند دستگاه گوارش و ریه ها به کار می رود. علاوه بر این در اندازه گیری فشار خون با فشارسنج عقربه ای لازم است از این وسیله برای شنیدن صدای قلبی بیمار استفاده شود.

 

ترمومتر:

این دستگاه که تب سنج نیز نامیده می شود برای اندازه گیری دمای بدن بیمار و بررسی وجود تب و عفونت به کار می رود و انواع مختلفی دارد. متداول ترین نوع آن لیزری است که برای اندازه گیری توسط آن نیاز به تماس با بدن بیمار وجود ندارد. این مدل نسبت به تب سنج های تماسی بهداشتی تر است.

دستگاه ترمومتر

چراغ معاینه:

انواع چراغ معاینه به خصوص مدل های مدادی برای بررسی و معاینات اولیه بیمار به طور مثال مشاهده چشم و مردمک ها در بخش اورژانس استفاده می شوند.

 

آمبوبگ:

این وسیله که Bag valve mask نام دارد محفظه ای از جنس سیلیکون یا پلاستیک است که به صورت دستی تنفس مصنوعی را برای بیمار انجام می دهد و فشار مثبت ریوی تولید می کند. باز و بسته شدن این محفظه، هوا را وارد سیستم تنفسی کرده و سپس خارج می کند. آمبوبگ سیلیکونی قابل استریل کردن در اتوکلاو است. اما اگر از مواد دیگری ساخته شده باشد باید مدت زمان معینی در محلول ضد عفونی کننده قرار داده شود.

آمبوبگ

لارنگوسکوپ:

این وسیله حنجره بین نام دارد و تعدادی تیغه خمیده دارد که وارد دهان شده و راه هوایی را باز نگه می دارد تا لوله گذاری انجام شود. هم چنین از طریق لارنگوسکوپ می توان حنجره را بررسی کرد.

 

 

تجهیزات ضد عفونی، پانسمان و تزریقات:

این تجهیزات به منظور ضد عفونی کردن زخم و پانسمان کردن آن و هم چنین انواع تزریقات مورد استفاده می گیرند و در جعبه کمک های اولیه نیز قرار داده می شوند:

  • قیچی، پنس، تیغ بیستوری.
  • انواع سوند.
  • کیسه یخ و کیسه آب گرم.
  • استپلر، نخ بخیه، سوزن.
  • سر سوزن، سرنگ، آنژیوکت، ست سرم و گارو.
  • لباس ایزوله، ماسک یک بار مصرف، شیلد، دستکش، کاور کفش.
  • آبسلانگ، جسب زخم.
  • الکل، بتادین، پد الکلی، دستمال مرطوب.
  • انواع باند و پانسمان، گاز استریل، پد چشمی.

تجهیزات ضد عفونی و پانسمان

خرید تجهیزات بخش اورژانس در بازار تجهیزات پزشکی ایران:

با توجه به این که در بخش اورژانس، درمان و کنترل وضعیت بدنی بیماران بدحال انجام می شود، علاوه بر سرعت عمل کادر درمان، لازم است تجهیزات پزشکی این بخش نیز از مناسب ترین و دقیق ترین برندها و مدل ها تهیه شود. انواع تجهیزات بخش اورژانس در بازار تجهیزات پزشکی ایران عرضه می شوند. این دستگاه ها توسط شرکت های معتبر داخلی و خارجی تولید می شوند و لازم است هنگام خرید آن ها به کیفیت و عملکرد آن ها دقت شود. شرکت تجهیز سلامت نیکان شما را در خرید بهترین این تجهیزات یاری می دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

4 + = 7

تماس بگیرید