021-88611304-5

تماس با مشاوران نیکان

 

آشنایی با انواع برانکارد پزشکی

آشنایی با انواع برانکارد پزشکی

انواع برانکارد

برانکارد برای حمل بیماران و مصدومان مورد استفاده قرار می گیرد. در شرایط حاد یا اورژانسی که بیمار در اثر افت فشار یا یا حادثه دیگری قادر به حرکت نیست، برای حمل کوتاه مدت وی و انتقال به مراکز درمانی از این وسیله استفاده می شود. علاوه بر این برای مراقبت خارج از بیمارستان توسط امدادگران نیز استفاده می شود. اصول عملکرد تمام برانکاردها یکی است و برای جابجایی بیمار استفاده می شوند اما دارای انواع مختلف هستن که به شکل های مختلف یا در شرایط متفاوت مورد استفاده قرار می گیرند. کاربردهای برانکارد عبارتند از:

  • انتقال بیمار از بخشی به بخش دیگر در بیمارستان
  • انتقال مصدوم در حوادت
  • جابجایی بیمار از داخل آمبولانس به بیمارستان
  • انتقال مصدومان جنگی
  • مراقبت کوتاه مدت در بخش اورژانس بیمارستان

این وسیله باید به صورت استاندارد ساخته شود تا در حین جابجایی باعث آسیب بیمار نگردد و از وی محافظت کند. در ادامه این مقاله، انواع برانکارد و کاربردها و ویژگی های آن ها توضیح داده شده است:

برانکارد و انواع آن

برانکارد تک شکن:

این نوع برانکارد برای انتقال بیماران و مصدومان در شرایط اورژانسی استفاده می شود و به دلیل داشتن یک شکن و قابلیت تا شدن، فضای کمتری را اشغال می کند. علاوه بر این سبک بوده و به راحتی جابجا می شود. شکن این برانکارد این امکان را ایجاد می کند که برانکارد در عرض چند ثانیه از ناحیه میانی تا شود و در آمبولانس در یک محل مشخص قرار داده شده و جای بسیار کمی را اشغال کند. برانکارد تک شکن از پارچه برزنتی ساخته می شود که محکم است و می تواند وزن های بالا را نیز تحمل کند. قاب و بدنه آن از جنس آلومینیوم بوده که استحکام بالایی دارد و به دلیل داشتن رویه محافظ و ضد زنگ، در اثر شستشو و ضد عفونی کردن آسیب نمی بیند. معمولا رویه ضد باکتری و ضد لک نیز بر روی آن داده می شود.

 

برانکارد پاچلاقی:

برانکارد پاچلاقی یکی از محبوب ترین مدل های برانکارد است که به آن برانکارد اورژانس یا برانکارد آمبولانسی نیز گفته می شود. مزیت این وسیله آن است که قابلیت تبدیل شدن به صندلی دارد. دو شکن در قسمت های سر و پای آن تعبیه شده اند که از طریق آن ها برانکارد از حالت صاف و تخت مانند خارج شده و به شکل صندلی در می آید. این ویژگی در شرایطی استفاده می شود که لازم است بیمار به صورت نشسته به مرکز درمانی انتقال داده شود. این دو شکن باید به سرعت برانکارد را به حالت صندلی در بیاورند و به راحتی تغییر زاویه دهند.

 

در قسمت های زیر این برانکارد چرخ هایی تعبیه شدن که در صورتی که وسیله در حالت صندلی قرار گیرد، به صورت یک صندلی چرخ دار عمل کرده و به راحتی جابجا شود. هم چنین در صورت لزوم جمع شده و در آمبولانس قرار گیرد. این وسیله باید از مواد مقاوم در برابر ضد عفونی کننده ها ساخته شده باشد و ضمن سبک بودن، وزن های بالا را نیز تحمل کند. در واقع نباید به مرور زمان در اثر تحمل وزن بیماران دچار آسیب شود. معمولا این برانکارد را می توان با استفاده از قفل چرخ های آن در آمبولانس و در یک حالت خاص ثابت نگه داشت تا ایمنی بیمار فراهم شود. بندهای موجود روی بدنه آن، بدن بیمار را ثابت نگه می دارند و از افتادن وی جلوگیری می کنند.

برانکارد پاچلاقی

برانکارد بسکت:

همان طور که قبل تر ذکر شد، انواع برانکارد در شرایط اورژانسی استفاده می شوند مانند تصادفات جاده ای یا سوانحی مانند سیل، زلزله و آتش سوزی. اگر شرایط به گونه ای باشد که مصدوم در موقعیتی با دسترسی سخت مانند ارتفاعات، دره یا ساختمان های مرتفع باشد، از برانکاردهای معمولی نمی توان استفاده کرد. در این شرایط برانکارد بسکت استفاده می شود که به خصوص برای نجات کوهنوردانی که در ارتفاعات دچار آسیب شده اند به کار می رود. علاوه بر این می توان آن را به بالابر یا بالگرد نیز متصل کرد. در استادیوم های ورزشی نیز برای انتقال ورزشکارهای آسیب دیده از این وسیله استفاده می شود. کلمه بسکت به این دلیل برای این برانکارد استفاده می شود که برخلاف سایر مدل ها حالت کاملا صاف ندارد و دور آن را یک دیواره کوتاه فرا گرفته که به این شکل مانند یک سبد، بیمار را در خود نگه می دارد.

این وسیله باید نسوز باشد و در برابر مواد مختلف و سایش و خوردگی مقاومت داشته باشد. به این ترتیب در شرایط محیطی و آب و هوایی مختلف به راحتی مورد استفاده قرار می گیرد. در صورت لزوم می توان بر روی این برانکارد یک تخته فیکس کننده قرار داد که بیمار را کاملا صاف نگه دارد. علاوه بر این دارای بندهایی است که بدن بیمار را ثابت نگه داشته و از افتادن وی جلوگیری می کند. این نوع برانکارد در دو مدل زیر ساخته می شود:

 

  1. برانکارد بسکت یک تکه: این برانکارد به صورت سبدی و یک تکه بوده و امکان تا شدن ندارد.
  2. برانکارد بسکت دو تکه: این مدل را می توان به دو قسمت مساوی تقسیم کرد به طور که به راحتی حتی توسط یک نفر جابجا شود و جای زیادی را هم اشغال نکند.

برانکارد بسکت

برانکارد اسکوپ:

برانکارد اسکوپ یکی از پرکاربردترین مدل ها است که بیشتر مناسب تصادف ها و حوادث خیابانی است. بدن بیمار کاملا بر روی این وسیله فیکس می شود و امکان حرکت وی وجود ندارد. به همین دلیل، به ستون فقرات و نخاع بیمار آسیبی وارد نمی شود و سرعت انتقال بیمار به مرکز درمانی نیز بالا می رود. این نوع برانکارد به ۲ یا ۴ تکه تقسیم می شود. سپس این تکه ها زیر بدن بیمار قرار گرفته و به هم قفل می شوند. به همین دلیل به آن برانکارد اسکوپ گفته می شود زیرا مانند یک قاشق بدن بیمار را در بر می گیرد. تکه های آن قابلیت تا شدن و جمع شدن دارند. مزیت دیگر این برانکارد امکان افزایش طول آن است که باعث می شود به راحتی برای بیماران مختلف استفاده شود.

برانکارد اسکوپ بسیار سبک است و از آلومینیوم ساخته می شود. بر روی قاب آن پوششی داده می شود که از آن در برابر مواد ضد عفونی کننده محافظت می کند. در قسمت میانی این برانکارد یک فضای خالی وجود دارد که در مواردی استفاده می شود که بیمار نیاز به تصویربرداری داشته و نباید بدن وی تکان بخورد. این فضای خالی، امکان تصویربرداری از ستون فقرات و کمر بیمار را فراهم می کند.

اسکوپ

برانکارد ریکاوری:

این مدل در بخش ریکاوری اتاق عمل مورد استفاده قرار می گیرد و برای انتقال بیمار از اتاق عمل به ریکاوری استفاده می شود. البته می توان از آن در سایر بخش های بیمارستان یا در شرایط اورژانسی برای انتقال بیماران نیز استفاده کرد. در هر بیمارستان معمولا به ازای هر اتاق عمل، یک یا دو برانکارد ریکاوری وجود دارد. این وسیله دو شکن دارد و سطح آن به سه قسمت زیر سر، بدنه و پا تقسیم می شود. این سه قسمت با استفاده از دو شکن در شیب ها و زوایای مختلف قرار می گیرند. ارتفاع این وسیله نیز قابل تغییر می باشد. بر روی این وسیله رویه ABS داده می شود که از آن در برابر مواد شوینده و ضد عفونی کننده محافظت می کند.

هم چنین دارای بدساید(Bedside) است که از افتادن بیمار جلوگیری می کند و قابلیت جدا شدن نیز دارد. تشک این برانکارد فومی است و رویه چرمی مقاوم آن در اثر شستشوی مداوم آسیبی نمی بیند. علاوه بر این، در اثر استفاده مداوم دچار فرورفتگی یا پوسته پوسته شدن نمی شود. بر روی این برانکارد باید در صورت لزوم تجهیزات مختلف مانند پایه سرم یا کپسول اکسیژن قرار داده شود.

برانکارد ریکاوری

برانکارد صحرایی برزنتی:

این برانکارد همان طور که از نام آن مشخص است برای جابجایی بیماران و مصدومان به خصوص در بیمارستان های صحرایی استفاده می شود. با این که از این مدل برای حمل کوتاه مدت بیماران استفاده می شود اما باید مقاوم باشد و بتواند وزن های بالا را نیز تحمل کند. جنس قاب این وسیله از آلومینیوم بوده که باعث سبکی آن می شود و از پارچه برزنتی مقاوم نیز در ساختار آن استفاده شده که به مرور آسیب نمی بیند و وزن سنگین را هم تحمل می کند. مزیت برانکارد صحرایی برزنتی این است که با وجود قابلیت تا شدن، اهرم های قفل دارد و پس از قرار گرفتن بیمار بر روی آن قفل شده و دیگر امکان تا شدن آن وجود ندارد بنابراین امنیت بیمار حفظ می شود.

برانکارد صحرایی برزنتی

برانکارد صندلی شو:

برانکارد صندلی شو قابلیت تا شدن دارد و به عنوان صندلی حمل بیمار مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله در شرایطی که استفاده نمی شود کاملا تا شده و در آمبولانس فضای اندکی را به خود اختصاص می دهد. در واقع از آن می توان هم به عنوان برانکارد هم صندلی استفاده کرد. کاربرد آن بیشتر در فضاهای کوچک مانند راه پله و آسانسور است. این وسیله دارای یک پشتی بلند است که سر بیمار را ثابت نگه می دارد. هم چنین چرخ و دسته هایی دارد که باعث حمل آسان آن می شوند. به منظور سبک بودن، این وسیله از جنس آلومینیوم ساخته شده است. اما در برابر وزن های سنگین مقاوم است.

صندلی شو

بازار تجهیزات پزشکی ایران:

انواع مختلف برانکارد در بازار تجهیزات پزشکی ایران عرضه می شوند. هنگام خرید باید دقت شود که نوع برانکارد بسته به کاربرد آن و محلی که مورد استفاده قرار می گیرد انتخاب شود. علاوه بر این، جنس آن و سبک بودن در عین مقاوم بودن از اهمیت بالایی برخوردار است. شرکت تجهیز سلامت نیکان شما را در خرید انواع تجهیزات هتلینگ یاری می دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

2 + 1 =

تماس بگیرید