021-88611304-5

تماس با مشاوران نیکان

 

آشنایی با تجهیزات پزشکی آمبولانس

آشنایی با تجهیزات پزشکی آمبولانس

تجهیزات پزشکی آمبولانس

یکی از مهم ترین مراحل در درمان بیماران و مصدومان، انتقال آن ها از محل بروز حادثه به بیمارستان و مراکز درمانی است. برای این کار از آمبولانس استفاده می شود و به همین دلیل است که به آن اورژانس پیش بیمارستانی هم گفته می شود. تجهیزات پزشکی آمبولانس بسته به نوع آن متفاوت هستند. از آمبولانس برای اهداف دیگر مانند انتقال عضو یا انتقال دارو هم استفاده می شود. آمبولانس ها بر اساس کارکردی که دارند به انواع مختلفی تقسیم می شوند:

 

 

انواع آمبولانس

بر اساس استانداردهای کشور، آمبولانس ها به سه دسته تقسیم می شوند:

 

تجهیزات پزشکی آمبولانس نوع A

 کاربرد:  عملیات اورژانس

 

این وسیله معمولا برای انتقال بیمارانی استفاده می شود که هشیار هستند و شرایط نستبا پایداری دارند. در این آمبولانس ها تجهیزاتی مثل تخت بیمار، تجهیزات معاینه، دستگاه اکسیژن ساز، ساکشن و تجهیزات احیاء وجود دارد:آمبولانس نوع A

  • تجهیزات معاینه موارد مختلفی را شامل می شود که از مهم ترین آن ها می توان به گوشی پزشکی، فشارسنج و ترمومتر اشاره کرد.
  • دستگاه اکسیژن ساز، همان طور که می توان حدس زد برای تامین اکسیژن کافی در بیمارانی استفاده می شود که به دلیل بیماری های تنفسی یا مشکلات دیگر، به صورت کامل اکسیژن دریافت نمی کنند. کمبود اکسیژن می تواند به عوارض جدی و متعددی مثل مشکلات قلبی و مغزی منتهی گردد به همین دلیل لازم است که در زمان انتقال بیمار به این موضوع دقت شود.
  • تجهیزات احیاء موارد متعددی را در بر می گیرد. این تجهیزات در پکیج های مختلف، متفاوت هستند اما تعدادی از آن ها در تمامی کیف های احیا وجود دارند:
    • کپسول اکسیژن یکی از موارد مهمی است که به همراه مانومتر جزو تجهیزات احیاء محسوب می شود.
    • دستگاه ساکشن در گروه تجهیزات احیاء جای می گیرد و از آن برای خارج کردن مایعات اضافی مختلف مانند خونابه، خلط و سایر ترشحاتی که مجرای تنفسی بیمار را مسدود می کنند، استفاده می شود. دستگاه ساکشن این کار را به وسیله ایجاد فشار منفی و مکش انجام می دهد.
    • لوله تراشه برای حفظ و ایجاد راه هوایی در مواقع لازم در داخل نای بیمار قرار می گیرد.
    • لارنگوسکوپ به منظور انجام لوله گذاری و هم چنین مشاهده حنجره بیمار استفاده می شود. این دستگاه تیغه هایی در اندازه های مختلف دارد که به منبع نوری مجهز هستند و به وسیله آن فرد متخصص می تواند مسیر رسیدن تیغه تا حنجره را مشاهده کند.
    • آنژیوکت برای تزریق وریدی، خون گرفتن و مایع درمانی استفاده می شود.
    • دهان باز کن ابزاری است که برای باز نگه داشتن دهان بیمار در شرایطی استفاده می شود که به هر دلیل دهان، قفل و مسیر هوایی، بسته شده باشد.
    • سوند نلاتون به منظور تخلیه ادرار در مواردی به کار می رود که بیمار دچار احتباس ادراری شده باشد.
    • آمپول دگزامتازون برای از بین بردن التهاب ها، تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی، ادم مغزی ناشی از سرطان و … استفاده می شود.

 

در پکیج تجهیزات مرتبط با احیاء وسایل دیگری مانند پد الکلی، چسب ضد حساسیت و ست سرم هم وجود دارد.

به آمبولانس های نوع A، آمبولانس عادی هم گفته می شود اما این موضوع نباید اهمیت این وسیله را زیر سوال ببرد. در آمبولانس های نوع A تمامی تجهیزات پزشکی آمبولانس از بهترین برندها و با کیفیت بالا استفاده می شود، هم چنین کارشناسان متخصص همراه بیمار خواهند بود؛ اما از آن جهت که بعضی از دستگاه های پیشرفته درمانی در آن وجود ندارند، هزینه و قیمت کمتری دارد و در شرایط معمول انتخاب مناسب تری محسوب می شود.  این وسیله هم به صورت ماشین معمولی و هم ماشین شاسی بلند و آفرود ساخته می شود تا علاوه بر تردد شهری، در مسیر های دشوار و صعب العبور هم بتوان از آن استفاده کرد. بعضی از انواع آن ها می توانند تعداد بیشتر از یک نفر را جا به جا کند.

 

 

تجهیزات پزشکی آمبولانس نوع B 

کاربرد: حمل و نقل بیماران

این مدل نسبت به نوع A، از امکانات پیشرفته تری بهره مند است و به همین دلیل برای انتقال بیمارانی استفاده می شود که شرایط وخیم تری دارند. به این نوع، ICU موبایل هم گفته می شود و در آن علاوه بر تجهیزات موجود در نوع A، تجهیزات دیگری هم وجود دارد:آمبولانس نوع B

  • دستگاه الکتروشوک برای برگرداندن عملکرد قلب به حالت نرمال استفاده می شود. اگر به هر دلیلی در الگوی منظم الکتریکی قلب و سلول های ماهیچه آن اختلالی ایجاد شود، می تواند عوارضی مانند کمبود اکسیژن، آسیب ماهیچه های قلب و حتی مرگ ناگهانی را به دنبال داشته باشد. به همین دلیل از دستگاه الکتروشوک استفاده می کنند تا با ایجاد ضربان قلب مصنوعی، فعالیت قلب به حالت طبیعی باز گردد.
  • دستگاه ونتیلاتور یک دستگاه کمکی برای بیمارانی است که تنفس آن ها از حالت خودکار و منظم خارج شده است. بیماری های حاد تنفسی، عمل قلب باز، افزایش فشار جمجمه، شکستن بیش از دو دنده و بیماری هایی مانند کرونا ممکن است در روند تنفس بیمار اختلال ایجاد کنند. در این شرایط ونتیلاتور به صورت مکانیکی ریه فرد را پر و خالی می کند. سه روش برای استفاده از دستگاه ونتیلاتور وجود دارد:
    • استفاده از ماسک تنفسی که روشی غیر تهاجمی به حساب آمده و ماسک روی صورت و بینی بیمار قرار گرفته و عمل تنفس انجام می شود.
    • اینتوباسیون یا اینتوبه کردن که فرد متخصص به وسیله لارنگوسکوپ مجرای تنفسی بیمار را باز کرده و لوله ای درون ریه فرد قرار می گیرد.
    • تراکستومی روشی است که برای بیمارانی به کار می رود که بیش از یک هفته به استفاده از ونتیلاتور نیاز دارند. در این روش لوله تراکستومی به صورت مستقیم در نای بیمار قرار می گیرد.
  • پمپ سرم یا اینفیوژن پمپ از دیگر تجهیزاتی است که در آمبولانس نوع B وجود دارد. از این دستگاه برای تزریق مایعات، به ویژه مایعات حساس مثل داروهای شیمی درمانی، مایع بی حسی اپیدورال و تزریق خون استفاده می شود. این دستگاه امکان تنظیم سرعت و زمان تزریق را فراهم می کند.

در آمبولانس های نوع B، علاوه بر موارد ذکر شده تجهیزات دیگری مثل گلوکومتر، ست سوختگی و ست زایمان هم وجود دارد.

 

 

 

تجهیزات پزشکی آمبولانس نوع C

کاربرد: مخصوص عملیات پزشکی پیشرفته

 

این نوع آمبولانس از دو نوع قبلی مجهزتر است و به همین دلیل آن را نوعی مرکز اورژانس سیار در نظر می گیرند. در آن علاوه بر تجهیزات موجود در نوع B، تجهیزات CCU و ICU هم وجود دارد. هم چنین تجهیزاتی مانند ساکشن که در دو مدل دیگر آمبولانس ها هم موجود است، در آمبولانس نوع C در چند مدل مختلف وجود دارد. از جمله دیگر تجهیزات موجود درآن می توان به دستگاه نوار قلب اشاره کرد:

 

الکتروکاردیوگراف یا دستگاه نوار قلب برای بررسی وضعیت قلب استفاده می شود. این دستگاه انتشار سیگنال های الکتریکی قلب در نقاط مختلف بدن را نسبت به زمان اندازه می گیرد و موج الکتروکاردیوگرام قلب را به دست می آورد که به آن نوار قلب می گوییم. به وسیله این دستگاه و نوار قلب می توان بیماری هایی مثل آریتمی قلبی، گرفتگی عروق قلب، حمله قلبی، اختلالات الکتریکی در بدن و مشکلات دیگر را بررسی کرد.

علاوه بر دستگاه نوار قلب سایر دستگاه های حیاتی در بخش های CCU و ICU و دستگاه هایی مثل پالس اکسیمتر هم در آمبولانس های نوع C وجود دارند.

آمبولانس نوع C

 

نوع دیگری از آمبولانس ها، آمبولانس های VIP هستند که در نوع و تعدد تجهیزات تفاوتی با سایر آمبولانس ها ندارند اما کارشناسانی که در آن ها فعالیت می کنند تعداد بیشتری دارند و هم چنین به زبان های مختلف مثل انگلیسی، فرانسوی، ترکی و عربی مسلط هستند. این آمبولانس ها بیشتر برای سفارت ها کار می کنند و هم چنین معمولا اجازه عبور از مرزها را دارند و می توانند به افراد آسیب دیده کمک کنند.

در کنار تمامی موارد گفته شده ، فارغ از نوع آمبولانس، تجهیزاتی هستند که وجودشان در تمام آمبولانس ها لازم است که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رادیو وسیله ای است که برای ایجاد یک ارتباط دو طرفه با پزشک برای کنترل شرایط بیمار استفاده می شود.
  • سیستم تهویه هوا که برای مطبوع ساختن هوای داخل آمبولانس، تنظیم دما و همین طور تنظیم اکسیژن موجود استفاده می شود.
  • رمپ که برای انتقال ساده تر بیمار به آمبولانس و همین طور جلوگیری از بروز تکان های بیش از حد به کار می رود.
  • دوربین که برای بررسی و کنترل شرایط در آمبولانس قرار دارد.
  • ضبط کننده داده ها که اطلاعاتی از قبیل سرعت خودرو و قدرت ترمز را ضبط می کند.

 

 

خرید تجهیزات پزشکی آمبولانس در بازار تجهیزات پزشکی ایران

انواع مختلف آمبولانس در بازار تجهیزات پزشکی ایران وجود دارد که باید بر اساس نیاز مرکز درمانی و هدف و کاربری آن انتخاب شود. هم چنین باید دقت کرد که تجهیزات داخل آن کیفیت و دقت بالایی داشته باشند. شرکت تجهیز سلامت نیکان می تواند در انتخاب، خرید و تجهیز انواع آمبولانس شما را راهنمایی کند.

بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

+ 89 = 96

تماس بگیرید